TIPS VOOR OPSTALVERZEKERING VOOR BEGINNENDE HUIZENKOPERS

TIPS VOOR OPSTALVERZEKERING VOOR BEGINNENDE HUIZENKOPERS

Voor het eerst kunnen huizenkopers die de juiste woning vinden een opwindend en ontmoedigend vooruitzicht zijn. Vanaf de eerste vlaag van het vinden van een woning die bij u past tot ‘verkoop afgesproken’, is dit nog maar het begin van het proces. Op zoek naar een betrouwbare huisverzekeraar die u zal helpen uw nieuwe kasteel te bewaken en te onderhouden wanneer het leven in het spel komt, is een andere taak die het overwegen waard is.

We hebben hieronder tips gegeven voor beginnende kopers om die eerste woningverzekering vast te stellen met een beetje hulp van ons toegewijde AA Home Insurance- team.

Om een auto te verzekeren heeft u natuurlijk een autoverzekering of bedrijfsautoverzekering nodig. Ga hier ome goedkope autoverzekering tips te krijgen.

1. Goedkope dekking is mogelijk niet de beste waarde

In het begin zal blijken dat de rekeningen zich opstapelen, van advocatenkosten tot inspecteursrapporten en nog veel meer. Desondanks is het belangrijk dat u niet probeert uzelf te verkopen als u een opstalverzekering afsluit en waarde voor uw geld vindt. In sommige gevallen is de goedkoopste dekking vaak het minst wenselijk. Zorg ervoor dat u een aantal offertes van verschillende providers ontvangt en vergelijk de aangeboden voordelen. De meeste verzekeraars, zoals de AA, bieden dekking tegen verliezen als gevolg van brand, storm, overstroming of diefstal. De AA dekt u ook voor onopzettelijke schade, bijvoorbeeld als u bleekmiddel op uw tapijt morst of per ongeluk een bal door uw raam schopt.

2. Ken uw herbouwkosten

Het schatten van de herbouwkosten van uw huis

Bij het berekenen van de kosten van een opstalverzekering moet u bedenken hoeveel het zou kosten om uw huis en de inhoud ervan te herbouwen. Uw bank en hypotheekmakelaar hadden een waardebepaling moeten uitvoeren kort nadat u ‘verkoop overeengekomen’ en voorafgaand aan uw goedkeuring van de lening had uitgevoerd. Deze taxatie geeft advies over de herbouwkosten van het huis en het minimumbedrag waarvoor u het moet verzekeren. U kunt meer informatie over hoe te schatten jullie huizen te herbouwen kosten te lezen hier.

Als alternatief, als u niet zeker weet hoeveel u uw gebouwen moet verzekeren, kijk dan op www.scsi.ie voor een gids over de wederopbouwkosten.

3. Begrijp de voordelen van dekking

Zorg ervoor dat uw inhoud verzekerd is tegen een voldoende bedrag en vergeet niet de belangrijkste items op te geven, waarvan sommige buitenshuis worden gedekt. U kunt de dekking verlengen voor waardevolle spullen zoals uw laptop, tablet of sieraden.

Houd een beleid in de gaten dat het extra voordeel van een thuisreddingsdienst omvat of een waar het als een optionele extra kan worden toegevoegd. Het AA Home-lidmaatschap omvat vier keer per jaar een oproep en kan onder meer worden gebruikt, zoals bij defecten aan de ketel, kapotte sloten en schade aan het dak.

Sara Silva